21 мая 2015 г.

Що робити в разі перейменування вулиці?

Доброго дня, шановні мої читачі!
Як Вам відомо, 21 травня 2015 року вступили в силу так звані "антикомуністичні закони", до яких відносяться:
Зокрема, згідно Закону України "Про засудження комуністичного та націона-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", передбачається перейменування об'єктів, які носять комуністичні назви. Про цим Законом не передбачено внесення змін у правоустановчі документи (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, міни тощо) в зв'язку із зміною назв вулиць, районів, населених пунктів, де знаходиться об'єкт нерухомості. Тому в зв'язку із цим, ці документи є дійсними та не потребують заміни чи отримання спочатку.

У той же час, власник нерухомості може за своєю ініціативою або в зв'язку із здійсненням певних дій із нерухомістю (купівлі-продажу, дарування тощо) звернутися до органів державної реєстраційної служби із заявою про внесення змін до реєстру речових прав на нерухоме майно.
Також у відповідній місцевій раді можна отримати довідку про перейменування вулиці, міста, району.
Також громадяни не зобов'язані в зв'язку із прийняттям вищезазначеного Закону звертатися до підрозділів ДМС з метою заміни штампу про реєстрацію через зміну назви адреси прописки. Перереєстрація може проходити під час заміни паспорту, відновлення фото в паспорті, зміни прізвища тощо. 
В разі внесення змін в адресу проживання особи реєстраційних збір з неї за ції дії не стягується.

Комментариев нет:

Отправить комментарий