8 мая 2015 г.

1.22. Акти Національної асоціації адвокатів: Положення про Раду адвокатів України, Порядок ведення Єдиного реєстру адвокатів України, Положення про ордер адвоката та порядок ведення реєстру ордерів, Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

          Цей пост створений в рамках підготовки до адвокатського іспиту. Також є відповідна тема на моєму форумі. Долучайтесь ;-)
Національною асоціацією адвокатів України як недержавним самоврядним органом, який об’єднує всіх адвокатів України, може видавати відповідні нормативно-правові акти з метою організаційного, інформаційного та іншого забезпечення адвокатської діяльності.
Положення про Раду адвокатів України затверджено установчим зїздом адвокатів України в 2012-му році. Це положення визначає поняття та порядок формування Ради адвокатів України, її повноваження та повноваження її керівництва, порядок проведення засідань і прийняття на них рішень, а також порядок взаємодії з іншими органами адвокатського самоврядування.
Порядок ведення Єдиного реєстру адвокатів України затверджено відповідним рішенням Ради адвокатів України в 2012 році. Цей порядок визначає загальні положення ведення Єдиного реєстру адвокатів України, відомості, які вносяться до нього, та порядок їх внесення (включаючи зміни) із зазначенням порядку набрання ними чинності. Також визначено користування реєстром та відшкодування витрат, пов’язаних з його веденням.
Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів затверджено рішенням Ради адвокатів України в 2012 році. Це положення визначає порядок обігу ордерів адвокатів та ордерних книжок із зазначенням вимог до цих документів, а також порядок ведення реєстру ордерів. Також положенням встановлені типові форми ордеру, журналу реєстрації ордерних книжок та журналу обліку ордерів.
Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування затверджено рішенням Ради адвокатів України в 2013 році. Це положення визначає підстави і порядок нарахування та сплати щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування. Також положенням визначено напрямки спрямування та порядок використання внесків.


Комментариев нет:

Отправить комментарий