5 мая 2015 г.

Необхідні документи для допуску до складання кваліфікаційного іспиту

Цей пост створено в рамках підготовки до складання адвокатського іспиту. Також є відповідна тема на моєму форумі. Долучайтесь ;-)
Цим літом планую вже складати кваліфікаційні іспити та готую для цього необхідні документи, які буду подавати через декілька неділь. Тому хотів трохи розповісти по переліку таких документів.
КДКА Київської області надається такий перелік документів для допуску до складання кваліфікаційних іспитів. Я буду складати іспит в КДКА Запорізької області (тим хто теж тут подає, можу підказати по збору документів), і мені надали трохи інший перелік. Ось він:

1. Заява в кваліфікаційно-дисципланарну комісію адвокатури про допуск до здачі кваліфікаційних іспитів.
2. Ксерокопія диплома нотаріально посвідчена та оригінал (я процюю, тому дозволили посвідчити по місцю роботи)
3. Додаток до диплому
4. Трудова книжка або документ, що підтверджує наявність у заявника стажу роботи в галузі права не менше, ніж два роки (оригінал та нотаріально чи за місцем роботи посвідчену копію)
5. Довідка про відсутність судимості (видаєть інформаційним центром мвс області; якщо безкоштовно, то виготовляється місяць, майте на увазі)
6. Довідка медичної установи про стан здоров'я ф. 122-2/0, затверджена Наказом МОЗ України від 17.01.2012 року (сертифікат про стан психічного здоров'я, отримував в обласній психічній  лікарні, коштувала прибл. 34 грн.)
7. Довідка КДКА регіону (регіонів) за місцем (місцями) проживання Заявника за останні два роки, які передували зверненню, що містить достатню інформацію про те, чи складала особа кваліфікаційний іспит на право зайняття адвокатською діяльністю, чи видавалось цій особі свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю та чи не приймалось рішення про позбавлення її такого свідоцтва. (в КДКА сказали, що не потрібна)
8. Оригінал та копію поспорту
9. Копію картки фізичної особи-платника податків, за виключенням випадків, коли особа відповідно до закону має право не отримувати таку картку (інд. код)
10. Довідку з місця роботи на день звернення з заявою про допуск до складання кваліфікаційного іспиту, якщо Заявник продовжує працювати
11. Оплата за складання кваліфікаційного іспиту у розмірі 3-х мінімальних заробітних плат станом на 01.01.2014 року - 3 654,00 грн.

Зразок написання заяви

До кваліфікаційно-дисципланірної комісії
адвокатури Запорізької області

Прізвище, ім'я та по батькові Заявника,
адреса реєстрації і адреса офісу з написанням 
поштового індекса та засобів звязку

Заява

         Прошу допустити мене до здачі кваліфікаційних іспитів на отримання Свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.
       Даю згоду на обробку персональних даних, проведення перевірки повноти та достовірності повідомлених мною відомостей та зобов'язання про надання необхідних для перевірки документів на запит КДКА.


Дата                                                                                                                  Підпис


6 комментариев:

  1. Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, якого змісту має бути Довідка з місця роботи на день звернення з заявою про допуск до складання кваліфікаційного іспиту, якщо Заявник продовжує працювати?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Доброго дня!
      Довідка робиться на бланці підприємства, і в ній повинно бути вказано Вашу посаду, а також те, що Ви на момент складання довідки продовжуєте працювати на цьому підприємстві. Ще можна вказати реквізити наказу про прийняття Вас на роботу.

      Удалить
  2. Анонимныйвс мая 22, 09:25:00 PM

    что означает трудовая книжка (оригинал или удостоверенная копия)? так что подавать?? оригинал ведь должен храниться на работе!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ну так а если человек не работает - трудовая книжка ведь у него на руках, верно?
      Если Вы работаете - значит подаете заверенную копию трудовой книжки.

      Удалить
  3. А какой может быть иной "документ, що підтверджує наявність у заявника стажу роботи в галузі права не менше, ніж два роки", кроме трудовой книжки?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ну, к примеру, если человек занимается частной практикой, и решил стать адвокатом. В трудовой то у него записи об этом нет. Вот и идут в ход документы, которые подтверждают его деятельность в сфере права: договора с клиентами, исковые, решения суда, свидетельство о регистрации флп и т.д.

      Удалить