8 мая 2015 г.

1.19. Стажування, його мета та порядок проходження. Положення про стажування, правовий статус стажиста адвоката.


Цей пост створений в рамках підготовки до адвокатського іспиту. Також є відповідна тема на моєму форумі. Долучайтесь ;-)
Стажування полягає в перевірці готовності особи, яка отримала свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту, самостійно здійснювати адвокатську діяльність. Стажування здійснюється протягом шести місяців під керівництвом адвоката за направленням ради адвокатів регіону (ст. 10 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»). Стажистом адвоката може бути особа, яка на день початку стажування має дійсне свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту. На стажиста адвоката покладаються всі обов’язки щодо зберігання адвокатської таємниці.
Питання стажування регулюється «Положенням про організацію та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю» 2013 року.
Стажування може здійснюватись у вільний від роботи стажиста час протягом 6-ти місяців, причому сумарний облік робочого часу на виконання програми та плану стажування не може становити менше 550 годи.

Із метою проходження стажування особа звертається до Ради адвокатів свого регіону із заявою про призначення стажування. Стажисту на весь термін стажування призначається керівник, який внесений до Реєстру керівників стажування.
Після прийняття заяви про призначення стажування особі видається направлення на стажування. З цього часу особа вважається стажистом адвоката.
Керівник стажування зобов’язаний надати стажисту затверджений радою адвокатів регіону індивідуальний план стажування із зазначенням конкретних заходів у межах Програми стажування.
За результатами стажування стажист складає звіт про виконання індивідуального плану стажування, а керівник стажування – висновок про оцінку стажування та про готовність стажиста адвоката самостійно здійснювати адвокатську діяльність. Після отримання зазначених документів Рада адвокатів регіону приймає рішення про видачу особі свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Одночасно із видачею свідоцтва Рада адвокатів регіону вносить відомості про адвоката до Єдиного реєстру адвокатів України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий