28 января 2017 г.

Як отримати дублікат виконавчого листа про стягнення аліментів?

Доброго дня!
Іноді трапляється, що після отримання в суді виконавчого листа про стягнення аліментів ви його загубили, або за вас це зробила виконавча служба, наприклад, при пересильці. Що в такому випадку робити?
В такому разі, ви маєте право звернутися до суду, який ухвалив рішення про стягнення аліментв, із заявою про видачу дубліката виконавчого листа в рамках ст. 370 Цивільного процесуального кодексу. Для цього необхідно у заяві вказати причини втрати виконавчого листа, а також всі необхідні дані щодо судового провадження в справі про аліменти (реквізити рішення, сторони, П.І.Б. судді тощо).

За отримання виконавчого листа, відповідно до Закону України "Про судовий збір", склачується судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на даний час складає 48,00 грн.
Заяву буде розглянуто в порядку судового провадження і, якщо причини втрати виконавчого листа судом будуть визнані поважними, - суд ухвалить рішення про видачу дублікату виконавчого листа.
Варто також пам'ятати, що строк звернення до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа діє до моменту досятгення дитиною 18 років - якщо аліменти призначено на неповнолітню дитину, або до 23 років, - якщо аліменти призначено на повнолітню дитину, яка продовжує навчання.
Нижче наведений приклад заяви про видачу дублікату виконавчого листа:

До Ленінського районного суду
м. Запоріжжя
69006, м. Запоріжжя, вул.
Незалежної України, 1/2

Заявник(стягувач):           ____________________________________
                                               ____________________________________
(адреса, поштовий індекс, засоби зв’язку)

Боржник: П.І.Б.                 ____________________________________
                                               ____________________________________
(адреса, поштовий індекс, засоби зв’язку)

Заінтересована особа:                   Дніпровський відділ ДВС м.
Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій
області
69006, м. Запоріжжя, вул.
Лобановського, 10

ЗАЯВА
про видачу дубліката виконавчого листа (судового наказу)

На підставі рішення судді Ленінського районного суду (вказати прізвище та ініціали) від ___.___.____ р. у цивільній справі № _____ за позовною заявою (заявою) (П.І.Б.) до (П.І.Б.) “про стягнення боргу”, мені було видано виконавчий лист № _____ від ___.___.____ р. про стягнення з (вказати прізвище та ініціали) на мою користь грошових коштів у сумі ______________ грн. 00 коп.
Зазначений виконавчий лист не був пред’явлений до виконання (був пред’явлений до Дніпровський відділ ДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області для виконання).
___.___.____ р. оригінал виконавчого листа № _____ від ___.___.____ р. втрачено (вказати обставини, за яких втрачено виконавчий лист або судовий наказ).
На підставі ст. 370 ЦПК України, -

ПРОШУ:
1. Видати дублікат виконавчого листа № _____ від ___.___.____ р. на виконання рішення суду від ___.___.____ р. у цивільній справі № _____ про стягнення з (П.І.Б.) на користь (П.І.Б.) грошових коштів у сумі _______________ грн.

Додатки:
- квитанція оплати судового збору за видачу дубліката виконавчого документа;
- копія рішення Кіровського міського суду від ___.___.____ р.;
- копія виконавчого листа (судового наказу) № _____ від ___.___.____ р.;
- довідка ВДВС, що підтверджує втрату (непред’явлення до виконання) виконавчого документа.

„ ___ ”___________20__ р.                                                                                         ___________________ П.І.Б.

Комментариев нет:

Отправить комментарий