7 июня 2017 г.

Досвід користування системою закупівель Prozorro

Доброго дня всім моїм читачам!
Українська економіка перебуває в стадії реформування. Не виключенням стала і сфера закупівель товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти. Зокрема, в попередньому році почала діяти система закупівель під назвою Prozorro. Головна ідея такої новації - прозоре, тобто відкрите для всіх, проведення закупівель розпорядниками бюджетних коштів.
Система Prozorro розпочала свою дію одночасно із введенням в дію Закону України "Про публічні закупівлі". Нова система закупівель прийшла на зміни старій, на думку законодавців, доволі корумпованій системі державних закупівель.
Так склалося, що на момент цих змін я працював юрисконсультом в бюджетній установі та був відповідальним за проведення публічних закупівель. Тому відчув на собі всі плюси та мінуси цієї системи і тепер хочу поділитися своїм досвідом із тими, хто зараз тільки знайомиться та засвоює чи вже активно працює із системою закупівель Prozorro: бухгалтери, економісти та юристи з боку замовника або постачальника.
Сподіваюсь, мій досвід стане вам в нагоді. Зараз я вже не працюю із системами закупівель. Час іде, законодавство та практика змінюються, і мої знання в цій сфері стають все більше застарілими.
Всю інформацію, яку я надам, хочу розділити на декілька частин - тем. Ось ці теми:
2. Система закупівель Prozorro: з чого розпочати здійснення закупівлі?
3. Система закупівель Prozorro: проведення закупівлі покроково
4. Система закупівель Prozorro: відміняємо закупівлю чи проводимо заново
5. Система закупівель Prozorro: відповідальність

Корисні посилання із теми публічних закупівель:
- безкоштовний навчальний курс з публічних закупівель на освітньому порталі Prometheus: основнийпоглиблений та для бізнесу;
- як на мене, найкращій форум з питань закупівель;
- офіційна сторінка системи Prozorro;
- офіційний youtube-канал системи Prozorro, де можна знайти багато корисного з приводу окремих питань проведення торгів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий