2 июля 2015 г.

Стажування

З вчорашнього дня, 01.07.2015 р., почалося моє 6-місячне стажування.
Нащастя, стажування можна проходити у вільний від основної роботи час.
Отже, що від нас хотять))
По-перше, необхідно скласти та затвердити в керівника стажування відповідну програму, яка являє собою перелік тем для освоєння із зазначенням строків.
По-друге, кожен місяць потрібно подавати до КДКА звіт про виконання програми стажування, де зазначається, що у нас все добре :-), який із пунктів стажування ми виконали в цей місяць тощо.
По-третє, під час стажування потрібно завести папку, куди додавати всі складені мною документи (позови, скарги тощо). В кінці ці всі документи підшиваються, та разом із іншими надаються комісії.
По-четверте, зведений звіт, який подається в кінці стажування разом із підшитими документами.
По-п'яте, внесок за проходження стажування, сума якого розбивається на частини, які сплачуються щомісячно.
За результатами розгляду наданих документів комісія приймає рішення про видачу свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.
Начебто всі, сподівають, що нічого не упустив.
Стажування моє закінчується десь 26 грудня, а вже в січні я складаю присягу, сплачую перший щорічний внесок та отримаю свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю разом із посвідченням.

9 комментариев:

  1. Вітаю Олександре, Ви вже майже адвокат!
    Якщо можна декілька запитань:
    1. Який розмір внеску за стажування у Вашому регіоні? Куди сплачується?
    2. В якій ДКА Ви складали іспит?
    3. Як Ви обрали керівника стажування? Чи можна обрати свого керівника?
    4. Чи можна було на іспиті користуватись планшетами, компютерами?
    5. Чи рекомендуєте Ви під час складання іспиту запастись постановами пленумів, про які є згадка у питаннях та законами?

    Як мені викласти відповіді на питання, яких немає на Вашій сторінці?
    Заздалегідь дякую за відповідь!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую)
      1. 1 600,00 грн. на місяць, виходить 9 600,00. Сплачується на поточний рахунок ради адвокатів регіону.
      2. Запорізької області
      3. Ніяк) Він сам мені запропонував проходити в нього стажування під час складання мною іспиту, і я погодився. Керівник, якого Ви обираєте, повинен бути внесений в реєстр керівників стажування ради адвокатів Вашого регіону.
      4. В моїй КДКА ні. На письмовому іспиті можна було користуватися посібниками із шаблонами процесуальних документів, а також кодексами та законами. На усному іспиті не можна було користуватися нічим. А так, в різних регіонах по-різному. В Києві, наприклад, є вайфай, і можна користуватися комп'ютерами, планшетами. В Дніпропетровську - лише нормативною літературою на паперових носіях - кодекси, закони.
      5. Я Вам раджу перед іспитом поцікавитися, чим можна користуватись під час іспиту. Краще спитайте. Тому що я тягнув із собою за незнанням все: планшет із законами, постановами пленумів, рішеннями ЄСПЛ, кодекси/закони, роздруки відповідей на деякі питанні. В результаті зміг скористуватись лише деякими кодексами, і то тільки на письмовому іспиті. І в залежності від того, чим можна, і вирішуйте, що Вам брати.

      Відповіді можете висалати мені на електронну пошту - advokat.a.ponomarenko@gmail.com, а я буду публікувати.

      Удалить
  2. Александр, хотелось бы у Вас узнать как у человека уже разбирающегося в этой сфере пару вопросов... каковы шансы устроиться помощником адвоката сразу после учебы пускай даже на бесплатной основе?
    И какие более необходимые навыки, умение, знания требуются чтобы увеличить свои шансы для трудоустройства?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Если нет знакомых среди адвокатов или кого-то, кто в этой сфере крутится, то практически нулевые, тем более в настоящее время. На бесплатной основе можно попробовать, и шансы в принципе есть если самому походить по адвокатским конторам или заглянуть в коллегию, но стоит иметь в виду, что такой стаж помощника адвоката не зачтётся при желании в будущем не проходить стажировку после сдачи экзамена.
      Когда я искал работу помощника адвоката года три назад (Киев), то необходимыми навыками были либо наличие водительских прав, либо чтобы соискатель была девушкой) или был такой вариант: ты ищешь клиентов и получаешь свою часть от гонорара; если продержишься месяца два-три, то возможно официальное оформление.
      В идеале, после учёбы я советую выбрать такое место работы, где будет как можно больше должностных обязанностей и как можно более разнообразный спектр решаемых задач - большему научитесь и намного больше будете цениться года через два, независимо куда в итоге подадитесь: в адвокатуру или еще куда.

      Удалить
  3. Олександр, вітаю Вас з успішним проходженням екзамену та впевненим шляхом до Вашої мети! Я якраз зараз повноцінно готуюся, тому опубліковані відповіді стають дуже внагоді при підготовці. Чекаю на продовження, не вистачає ще 3 блоків питань.

    п.с. Скачала Ваші матеріали для підготовки (там де архів, законодавство та подібне) - нажаль, відкривається з помилками, стає зрозуміло, що частину документів втрачено під час розархівації.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую)
      Постараюсь найближчим часом почати знов викладати відповіді, треба вже закінчити. Дуже багато роботи, не вистачає на все часу...
      Тільки що скачав та розархивував для проби папку адвокатура. Все нормально, начебто. Я не пам'ятаю, якою версією вінрара його архивував. Може в цьому проблема - в мене більш новий, чим в вас? Яка в вас версія? І які помилки видає?

      Удалить
    2. А вже є відповіді на 3 останні блоки? Якщо поки що не плануєте викладати тут, була б вдячна як би поділилися для ознайомлення, якраз зараз займаюся цими блоками, дуже стало в у нагоді.
      У мене старенький вінрар 3.51, до цього часу не підводив, навіть не задумувалася над новою версією )))) Видає помилку в розпаковці - неможливо розпакувати частину файлів.

      Удалить
    3. Якщо б були - я б виклав вже давно, а так їх треба ще створити.
      Можете спробувати оновити вінрар, або краще напишіть мені Вашу електронну адресу - я Вам скину вміст кожної папки окремими листами.

      Удалить
    4. Так, створення - це якраз найбільш витратний за часом процес, бо все треба встигати одночасно, тому не виходить одразу всі відповіді писати )))
      yana_sv собачка ukr.net - дуже заздалегідь вдячна за допомогу ))) (де "собачка" - там значок і пробілів немає, просто записала так, щоб не заплутати і Вас, і адресу не видавало всіляким пошуковим ботам для спаму.

      Удалить