8 июня 2015 г.

Від юрисконсульта до адвоката



4 комментария:

  1. Добрий вечір!Олександр, хотілось би почути Вашу думку, чи варто людині з юридичною освітою , але без будь-якого досвіду роботи юрисконсультом, помічником адвоката і т.д., з наявністю юридичного стажу 3 роки(робота в ОВС на посаді слідчого), проте без різного роду допомоги чи сприяння від "кума, брата, свата" спробувати пройти шлях "від слідчого до адвоката"?????

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Доброго вечора!
      Чому ні? Це не є чимось неможливим.
      Мені теж ніхто не допомагав, із рідних до юриспруденції ніхто відношення не має, на шляху до своєї мети я не дав жодного хабара. І тим не менш я майже пройшов цей шлях.
      Взагалі то, отримати свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю - справа не важка, і не це повинно Вас турбувати. Краще дайте відповідь такі на питання: що Ви з цим свідоцтвом будете робити? Чи зможете Ви реалізувати себе як адвокат? Чи зможете Ви за умови високої конкуренції (більше 35 тис. адвокатів в Україні зараз), кризи (багато людей не можуть не те що адвокату оплатити його послуги, а й судовий збір сплатити) та високої ставки оподаткування (15% НДФО та 36,6%, якщо не помиляюсь, ЄСВ) забезпечувати себе роботою та прибутком?
      Якщо на ці питання в Вас є відповідь і Ви прагнете займатись адвокатською практикою, то раджу Вам приділити значну увагу підготовці до іспитів. Адже в контексті можливого переходу до так званої "адвокатської монополії" можуть бути посилені вимоги до кандидатів. І взагалі, я вважаю, в адвоката повинен бути широкий спектр юридичних пізнань, незалежно від спеціалізації. Наприклад, коли я складав іспит, разом зі мною його складав чоловік, який пропрацював слідчим всю свою кар'єру. І на письмовому іспиті необхідність складання позову із сфери господарського судочинства викликало в нього ступор.

      Удалить
  2. Доброго дня!у Вас чудовий блог!)

    ОтветитьУдалить