25 апреля 2015 г.

Для переселенців із зони АТО

Доброго дня! На цій сторінці я буду збирати інформацію для переселенців із зони АТО (щодо обліку, надання грошової допомоги тощо). Сподіваюсь, вона стане вам в нагоді. Якщо маєте питання або зауваження - до ваших послуг коментарі, форма зворотнього зв'язку та мій форум. Також є відповідні теми на юридичних форумах Ліги.
Отже. Щодо обліку переміщених осіб та надання їм грошової допомоги, для початку, раджу Вам ознайомитись із відповідною інформаційною брошурою, яку можна знайти на офіційному сайті Мінсоцполітики за цим посиланням. Також тут є і приклад заяви про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО. 
Після ознайомлення з зазначеною вище брошурою вам знадобляться і основні документи, які регулюють порядок взяття на облік та виплату грошової допомоги особам - переселенцям із зони АТО. Ось ці документи:
2. Постанова КМУ від 01.10.2014 №505 "Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг"

3. Закон України від 20.10.2014 №1706 "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб"
4. Постанова КМУ від 04.03.2015 №79 "Деякі питання оформлення та видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції"
Також на сайті ЛігаЗакон я знайшов дві цікаві дорожні карти для переселенців з АТО:
- як знайти роботу внутрішньо переміщеним особам
- дорожня карта для людей, переміщених в межах країни
Тут же, на цьому сайті, знайшов таку інформацію:
"Якщо плануєте виїзд із небезпечної зони, телефонуйте 101 зі стаціонарного або з мобільного телефону або відвідайте сайти
www.vpo.gov.uaw
ww.mns.gov.ua
УРЯДОВА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ТЕЛ. 0 800 507 309 безкоштовно цілодобово
cайт Міністерства соціальної політики України http://www.mlsp.gov.ua
Контакти Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції:
101
(044) 247-30-02
(044) 247-32-92"
Ще є цікавий інформаційний ресурс для переселенців. Ще є цікава брошура для внутрішніх переселенців адвокатскького об'єднання "Національна правова плата". До речі, можете завітати на сторінку профільної групи цього об'єднання у мережі фейсбук.
Цікаві статті на тему правового забезпечення внутрішньо переміщених осіб:
1) Об отметках миграционной службы на справках ВПЛ: как бороться с бюрократией
2) Если в получении справки отказали. Советы переселенцам
3) Временные переселенцы - размер и условия выплаты пособия


Комментариев нет:

Отправить комментарий