25 апреля 2015 г.

1.12. Завдання адвокатури згідно з Конституцією України. Нормативно-правові акти, що регулюють діяльність адвокатури у сучасний період. Положення про Раду адвокатів України. Положення про Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, Правила адвокатської етики, Положення про стажування, Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України.

           Цей пост створений в рамках підготовки до адвокатського іспиту. Також є відповідна тема на моєму форумі. Долучайтесь ;-)

Згідно ст. ст. 29, 59, 63 Конституції України,. Завданням адвокатури є забезпечення права на захист від обвинувачення та надання правової допомоги.
Окрім Конституції України, діяльність адвокатури у сучасний період регулюється:
- Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»
- Правила адвокатської етики
- Положення про раду адвокатів України 2012 року
- Положення про вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури 2012 року
- Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування 2013 року
- Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України 2013 року
- Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів 2012 року
- Положення про помічника адвоката 2013 року
- Порядок допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядок складення кваліфікаційного іспиту та методика оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні 2013 року
- Програма складання адвокатського іспиту 2013 року
- Положення про організацію та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю 2013 року
- Програма проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю 2013 року
            Також до нормативно-правових актів в сфері адвокатської діяльності можна віднести Хартію основоположних принципів діяльності європейських адвокатів та Кодекс поведінки європейських адвокатів, які хоча і не діють в Україні, але використовуються КДКА в якості джерел права під час прийняття рішень з дисциплінарних справ.



Комментариев нет:

Отправить комментарий