24 апреля 2018 г.

Добірка літератури, відеолекцій та фільмів і серіалів з сайту проекта "Адвокат майбутнього"

На офіційному сайті даного проекту розміщена література, яка, думаю, буде цікава адвокатам, а також тим, хто, до речі, цікавиться питаннями саморозвитку та психології. Ще є кілька цікавих відеолекцій на кшталт лекції Джона Стайгера про перехресний допит, або Авіви Ротенберг про досвід адвокатів Канади.
Ну і, звісно, фільми та серіали типу, о боже, "Юристів Бостону", або "Крамер проти Крамера".

Власне, ось посилання:

Читаємо, дивимось, розвиваємось) а то "адвокати майбутнього" залишать нас без майбутнього)))

Із того, що читав сам або встиг швидко продивитись на цьому сайті, раджу звернути увагу на "Защита по уголовному делу" под ред. Львовой (практичного посібника краще, з теми кримінального захисту, я досі не зустрічав), "Школа адвокатури" за ред. Гарріса, "Профессиональные навыки адвоката" за ред. Ким О.Д. та "Формируй привычку, закаляй характер" за ред. Голдсмит, Рейтер. Ну і Головань І.В. "Бізнес-адвокатура в Україні" - є кілька цікавих речей.

Із фільмів та серіалів - однозначно раджу "Краще дзвоніть Солу". Не пожалкуєте.
"Закони привабливості" - для серйозних юристів, які полюбляють романтичні комедії)) "Адвокат диявола" - щоб відповідати на питання друзів і знайомих "чи дивився ти цей фільм?"; коли вони дізнаються, що ти адвокат) "Лінкольн для адвоката" - куди ж без нього, думаю всім сподобається.
"Міміно" - один із моїх улюблених фільмів, проте того, що може бути цікавим саме адвокатам, там зовсім небагато.
"Фірма" - доволі цікавий фільм, з Томом Крузом в головній ролі. Якщо сподобається - раджу подивитись одноіменний міні-серіал.
Дивно, що немає серіалу "Форс-мажори". Напевно, тому що є "Юристи Бостона"))
Інші не дивився або не сподобались. До речі, гарні відзиви серед адвокатів щодо серіалу "Хороша дружина".
Від себе ще хотів би порадити фільм "Операція Арго". Він не на юридичну тему, проте робота головного героя цього фільму дуже схожа із роботою адвоката.

3 комментария:

  1. "Better Call Saul" +++

    Скоро новый сезон

    ОтветитьУдалить
  2. Мені дуже сподобався серіал «Миллиа́рды» (Billions) в частині поведінки прокурора Чака, його вміння домовлятись, його здібність до маніпуляцій....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Мені сподобалось, що він не здається. Наче б то, все вже проти нього, повинен потерпіти фіаско. А він, замість того щоб почати панікувати та підіймати білий прапор, кількома влучними діями повністю перевертає ситуацію на свою користь. Дуже корисна якість для юриста - ніколи не здаватися.

      Удалить