27 февраля 2016 г.

Призначення допомоги одиноким матерям

Одинокою мітір'ю є жінка, яка не перебуває в шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за вказівкою; інша жінка, яка виховує і утримує дитину сама (п. 6 Постанови Пленуму Верховного суду України від  06.11.1992 №9 "Про практику розгляду судами трудових спорів").
1) одинокій матері (яка не перебуває у шлюбі); одинокому усиновлювачу (якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька (матір), або якщо запис про батька (матір) проведено в установленому законом порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини);
2) мати (батько) дітей у разі смерті одного із батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.


В органи соціального захисту за місцем проживання (реєстрації) подаються наступний пакет документів:
- паспорт
- заява про призначення допомоги
- витяг із реєстру актів цивільного стану про реєстрацію народження дитини або довідка про народження
- свідоцтво про народження дитини (оригінал та копія)
- довідка ЖЕКу про склад сім'ї
- рішення про усиновлення (в разі, якщо дитину усиновлено) (оригінал та копія)
- свідоцтво про смерть одного із батьків (оригінал та копія) і довідка про неотримання на дітей пенсії по втраті годувальника чи соціальної пенсії.
Питання про призначення допомоги розглядається протягом 10 днів.
Розмір державної допомоги одинокій матері складає різницю між 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і середньомісячного дохіду сім'ї в розрахунку на одну особу, але не менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.
Державна допомога одинокій матері розраховується на кожну дитину окремо.
Зазначений вище пакет документів подається заявником особисто.
Допомога призначається з місяця подачі заяви та виплачується до досягнення нею 18-річного віку (або 23-річного, якщо дитина продовжує навчання на денному відділенні навчального закладу).
Більш детально з цього приводу раджу ознаймитися з зазначеною вище постановою Кабінету Міністрів України.


Комментариев нет:

Отправить комментарий