25 июля 2014 г.

Огляд програм для мобільних пристроїв, які можуть бути корисні юристу

Взято з сайту cikavosti.com
Літо, час відпусток) Про роботу навіть і думати не хочется. Тому сьогодні розповім про щось нейтральне. Точніше, про програми для мобільних пристроїв, які станут в нагоді не тільки юристу, але і кожному, хто цікавиться тими чи іншими правовими питаннями. 
Мобільні пристрої - телефони, планшети, вже міцно увійшли у наше життя, і ми не уявляємо без них свій робочий день. Не завжди є можливість скористуватися компьютером, щоб перевірити пошту, написати документ, щось прочитати. А розробники програмного забезпечення знову і знову тішать нас якимось новинками. 
Я користуюсь мобільними пристроями на базі Android та на базі IOS. Тому розкажу про програми як на одній платформі, так і на іншій.

1. Головна програма, на мій погляд, яка повинна бути у мобільному пристрої кожного юриста, це IpLex. За посиланням можна завантажити версію як для епл, так і для андроїд.
Взято з сайту iplex.com.ua
Існують безкоштовна та профі версії. Користуюсь безкоштовною, і її мені вистачає із головою. Для користування повною базою законодавства України в мене є на компьютері Ліга, є інтернет із сланозвісним zakon.rada.gov.ua)) А щоб мати під рукою завжди основні кодекси, закони, постанови, достатньо буде цієї програми.
Оновлюється кожного місяца, займає близько 20 мб. Є основні нормативно-правові акти, чинність яких, до речі, можна перевірити в самій програмі - програма підключається до серверу та дає інформацію, чи є актуальним той чи інший документ. 
У документів є зміст, по якому можна перейти до того розділу в документі, який вам потрібен. Документи можна зберігати в закладки, є тематичний рубрікатор. Є пошук як за назвою, так і за словами із тексту. До речі, в пошуку навіть є букви "ї, є та і" для тих, у кого на клавіатурі немає української мови.
Загалом, дуже корисна та зручна програма.
2.Законодательство Украины - непогана программа, в якій є кодекси та основні закони. Оновлюється, дизайн доволі непоганий. Я нею не користуюсь, але може комусь сподобається.
Теж для епл та андроид.
3. Поки шукав посилання, знайшов ще одну програму, якою, щоправда, вже не користуюсь, але яка теж заслуговує уваги. Називається вона Право України. По суті, це є електронною версією ЛігаЗакон. Доволі непогана програма, більш корисна, коли є інтернет на пристрої. Мені вона не сподобалась, і я єю користувався доволі недовго, тому буде цікаво почути ваші враження від цієї програми.
Посилання для епл та андроїд.
4. Наостанок, ще одна програма. Вона є російською, теж база нормативно-правових актів. Це Консультант-плюс.Студент. Як ви зрозуміли, програма розрахована на студентів, тому тут, окрім російського законодавства, яке не багатьом буде потрібно, є підручники у вільному доступі, яких ви не знайдете в інтернеті більш ніде (я, принаймні, не знайшов). Так, вони російські, але деякі з них, які торкаються теорії чи міжнародного права, можуть бути цікавими. Про всяк випадок, може хтось зацікавиться.
5. Існує чимала кількість програм, які присвячені одному якомусь нормативному документу. Наприклад, програма "Кримінальний кодекс України" чи "Конституція України". Я їми ніколи особливо не користувався за відсутністю потреби, коли є програми, наведені мною вище. Але вони є, вони оновлюється, з'являються нові.
6. Наостанок, приємний бонус для тих, хто дочитав до кінця)) Щоправда це не зовсім програми, а більше ресурси, інтернет-ресурси. Але які стануть корисними в роботі не тільки юристу, але і звичайній діловій людині, дуже і дуже.
6.1. Програма "Drop Box". За посиланням ви можете зареєструватися, та закачати програму на свій пристрій, компьютер. Поясню, що за звір. Дроп бокс чимось нагадує гугл драйв, яндекс диск тощо. Тобто це місце, де можна зберігати свої файли - документи, мультімедія тощо. Але! Це не просто місце на пошті, де можна зберігати файли. 
Ви завантужуйте програму на компьютер та реєструйтеся в системі. Вам надається 2 Гб пам'яті для файлів, для чого програма створює на компьютері окрему папку. 
Скажімо, це ви робили дома. Прийшли на роботу, там на компьютері теж встановили цю програму, увійшли в систему, і програма створила папку на цьюму компьютері теж. Далі - саме цікаве. Ці дві папки, на компьютерах вдома та на роботі, сінхронізуються автоматично між собою. Тобто, якщо ви створюйте файл із інформацією в цій папці на роботі, то коли прийдете додому, на компьютері у папці з'явиться цей самий файл, що ви створили на роботі (завантажиться автоматично за допомогою інтернету). 
Також, до цієї папки можна отримати доступ із мобільних простроїв. По-перше, є програми дроп бокса для кожної з платформ. По-друге, майже всі файлові менеджери на пристроях підтримують дропбокс, і тому, маючи інтернет, можна теж отримати до них доступ, та завантажити на пристрій, або додати в папку. По-третє, інтернет. Можна зайти на свою сторінку в дроп бокс, та завантажити на пристрій файл, який є у папці.
6.2. Trello - доволі цікавий органайзер. Щоправда, на англійській, але я думаю, всі розберуться, що до чого.
Принцип дії. Створюються так звані дошки, до яких можна додавати картки. Ці картки можна переміщати між дошками. Це стисло.
Тепер більш детально на прикладі. Приміром, все що ви робите, розбивайте на чотири категорії - ідея -> потрібно зробити -> роблю -> зроблено. За цим принципом створюйте чотири дошки із цими назвами. 
Далі в дошці "ідея" створюйте картки: сходити за хлібом, помити машину, купити подарунок - сидите ви на роботі, та ідеї сипляться вам на голову; на планування часу немає, але записати потрібно. Записали. Далі в вас з'являється час, і ви починайте планувати - перекидайте картки до дошки "потрібно зробити". Далі ви прокидайтеся вранці та плануйте свій день - зазначені картки перекидайте до дошки "роблю". Далі все виконали - до дошки "зроблено".
На примітивному рівні, що я описав, виглядає зовсім простим та не завжди потрібним. Але коли йде ділове життя, ідеї, плани, наміри, зобов'язання...і все це потрібно структурувати, то така програма буде дуже і дуже корисною. 
До того ж, дошки та картки можна називати як завгодно, створювати їх скільки завгодно, тому цей ресурс можна використати і як органайзер для себе, і як органайзер для фірми, підрозділу. Доступ до дошок можна надати іншим, вони теж можуть вносити до дошок корегування. В картку можна додавати фото, відео, інтернет-посилання, файли.
Загалом, спробуйте)
6.3. В кінкі повідомлення хочу також порадити користуватися сервісами гугл - gmail, google docs, google calendar, google drive, google adwords... Дуже корисні сервіси, які в своїх сферах, на даний час, є найкращими. Краще та зручніше ще ніхто не придумав)

Щасти Вам)

Комментариев нет:

Отправить комментарий